Skoči na glavno vsebino

Devetnajstega aprila obeležujemo dan šole, zato smo ta dan obarvali malo drugače. Vsako leto se na ta dan spomnimo velikega umetnika Ivana Groharja. Letos mineva 106 let od njegove smrti. Ivan Grohar velja za pomembnega predstavnika slovenskega impresionizma ter za enega ključnih umetnikov na prelomu stoletij, ki so popeljali takratno slovensko umetnost v modernizem 20.stoletja.

Danes smo izvajali interni projekt 8 krogov odličnosti. Na šoli ga izvajamo zato, ki nam pomaga razvijati naše talente in vire moči, da damo od sebe najbolje, kar znamo in imamo. Pri tem projektu nam z izobraževanjem strokovnih delavcev pomaga znani predavatelj Jani Prgića.

Učitelji so učencem predstavili 8 krogov odličnosti z razlago in kretnjami. Nato so izvajali različne timske igrice, ki pripomorejo k razvoju vrednot. Na koncu dneva smo se zbrali vsi skupaj v večnamenskem prostoru, kjer nam je ravnatelj spregovoril nekaj besed o Ivanu Groharju, ogledali smo si fotografije od dela v delavnicah, ponovili smo znake za kroge odličnosti, na koncu pa smo skupaj z učiteljico Tatjano Jeram in ob spremljavi učitelja Gorazda Pintarja, zapeli šolsko himno.

Utrinke z današnjega dne si lahko ogledate v galeriji.

Dostopnost