Skoči na glavno vsebino

Vsi učenci na PŠ Lenart imajo na urniku tudi angleščino.

Ob sončnih dnevih imamo kakšno uro kar na prostem.

V 1., 2. in 3. razredu se učenci seznanjajo z različnimi temami v povezavi s svetom okrog njih. Učiteljica čim več govori po angleško, učenci pa sledijo njenim navodilom in se potrudijo, da bi tudi sami podali kakšen angleški odgovor.

Spoznavamo različne slikovne prikaze, pojemo, plešemo, barvamo po navodilih, beremo slikanice in se vedno bolj seznanjamo z angleškimi glasovi in posebnostmi pri branju kratkih, pri pouku rabljenih angleških povedi. Zapišemo le kakšno besedo, več pa ne, saj se (sploh v 3. razredu) bolj osredotočimo na branje.

Angleški activity.

V 4. in 5. razredu pa ima že vsak učenec svoj delovni zvezek. Ta nam služi kot pomoč pri utrjevanju stavčnih struktur in besedišča, ki ga že zapisujemo. Z zapisom začnemo v 4. razredu.

Nekatere stavčne strukture in besede že poznamo iz prejšnjih let, zdaj pa vse skupaj poskusimo čim bolj pravilno prenesti na papir ter jih uporabiti v pogovoru. Ves čas pa dodajamo tudi nove teme, ki jih je v petem razredu že malo več. Učiteljica pa poskusi k pouku čim večkrat vključiti tudi kakšno zabavno in poučno igro v angleškem jeziku.

 

Dostopnost