Skoči na glavno vsebino

5.razred

 

UTRINKI PŠ SV. LENART

Fotografije svojih izdelkov, različnih zanimivih dejavnosti, … lahko deliš tudi z drugimi učenci in učiteljicami PŠ Sv. Lenart. Klikni na zgornji naslov, si preberi navodilo in objavi kakšno fotografijo. Ali pa si jih samo oglej.


PETEK, 29. 5. 2020

Fantje, naj vam dan, ki prihaja, prinese veliko lepega. Lepo in veselo novico pa vam sporočam tudi jaz. V PONEDELJEK, 1. JUNIJA 2020, BOSTE PONOVNO SEDLI V ŠOLSKE KLOPI. Kako se veselim, da vas vidim v šoli vesele, vedoželjne, nasmejane, … Koliko si bomo imeli za povedati.

Pa še NAVODILO ZA DELO.

ČETRTEK, 28. 5. 2020

Dobro jutro, moji petučki! Danes ob 10.30 se vidimo. Še misel, ki naj vas spremlja vsak dan.

“Kdor hoče uživati veselje, ga mora deliti z drugimi. Sreča je bila rojena kot dvojčica.” (George Byron)

NAVODILA ZA DELO.

 

SREDA, 27. 5. 2020

Fantje upam, da ste lepo preživeli včerajšnji dan. Pa še en vic, potem pa …   Danes ob 9.00 se vidimo in slišimo.                     Dvojčka  Mama je poskrbela, da sta dvojčka odšla v posteljo. Eden od njiju se je v postelji smejal na ves glas. »Zakaj pa se smejiš?« ga vpraša mama. »Zato, ker si Darka skopala dvakrat, mene pa sploh ne,« se zareži Damjan.

VESELO NA DELO.                        DRU – PPT                 SLJ – UL

 

TOREK, 26. 5. 2020

Fantje, dobro jutro. Danes ob 9.00 se ponovno dobimo preko MT. Še en vic o Janezku, potem pa na delo.

Janezek je imel izpit v šoli. Učitelj ga vpraša:
“Janezek, povej mi, koliko žarnic je v tem razredu?”
Janezek vidi eno luč zato reče: “Ena.”
Učitelj pa: “Žal mi je, padel si, ker sem imel jaz še eno žarnico v žepu.”
Čez en mesec: “No Janezek, povej mi sedaj, koliko žarnic je v tem razredu?”
Janezek: “Dve žarnici.”
Učitelj pa: ” Ne, sedaj je pravilen odgovor ena, ker jaz nimam nobene v žepu!”
Janezek pa: “Jo imam pa jaz!”

Tukaj pa vas čakajo NAVODILA ZA DELO.                                              

LUM- MOZAIK

PONEDELJEK, 25. 5. 2020

Začenja se deseti teden pouka na daljavo. Kar ne morem verjeti, da se že toliko časa nismo videli v živo. Ob 9.00 se vidimo preko MT.  Sedaj pa malo razmigajte možgane. 

Dva človeka sta sedela na podrtem deblu – veliki in mali. Mali človek je bil sin velikega, veliki pa ni bil oče malega. Kako lahko to razložiš?    V katerem primeru je dva plus enajst enako ena?

Tukaj so navodila za delo.        DRU – UL

 

 

PETEK, 22. 5. 2020

Dobro jutro, dober dan! Si vesel in razigran, s prijaznimi ljudmi obdan? Petek je in končuje se deveti teden pouka na daljavo. Zaslužite si počitek. Izkoristite lepo vreme in uživajte v sončnih dneh. OB 9.00 SE VIDIMO.

Kaj pa me danes čaka?       DRU      –      PPT     in       UL

ČETRTEK, 21. 5. 2020

Pozdravljeni fantje! Včeraj je bil poseben dan. Malo ugibajte zakaj. Odgovor boste našli na povezavi.    https://www.youtube.com/watch?v=OlZEtORgR-g   Ob 9.00 se ponovno vidimo in mi boste povedali, kaj je bilo tako pomembnega.

NAVODILO ZA DELO

SREDA, 20. 5. 2020

Dobro jutro, dragi moji fantje! Danes pa tole misel preberite svojim staršem. Povabite jih k igri in kar najlepše se imejte. Dobimo se ob 9.00.

Približati sem se hotela otroku z besedami, pa so šle pri enem ušesu noter in pri drugem ven.
Približati sem se mu želela s knjigami, pa sem požela samo zmedene poglede.
Obupana sem se zazrla vase in zakričala: ”Kako naj se približam temu otroku?” Tedaj mi je majhen deček zašepetal na uho: ”Pridi, igraj se z mano!”

Tu pa so navodila za delo.    DRU – PPT                                 SLJ – UL

TOREK, 19. 5. 2020

Danes ob 9.00 se zopet vidimo. Pripravite zanimivosti za sošolce. Na povezavi https://www.dominvrt.si/dobro-je-vedeti/triki-ucinkovito-odstranjevanje-vseh-madezev.html imate nekaj praktičnih nasvetov za vsakdanjo rabo. Pokažite mamicam in jim olajšajte delo.

Navodila za delo so skrita tukaj

PONEDELJEK, 18. 5. 2020

Dober dan. Pa smo že spet na začetku tedna. Ja in prav kmalu bomo tudi na koncu. Danes ob 9.30 se vidimo. Še ena misel za lažji začetek dela. Začni delati kar je potrebno, potem tisto, kar je možno in kmalu boš delal tisto, kar velja za nemogoče.

Tukaj so navodla za delo.  SLJ – PPT       DRU – UL

PETEK, 15. 5. 2020

Dobro jutro, moji fantiči. Pa je spet petek. Ves teden ste pridno delali, zato še danes stisnite zobe, potem pa na zaslužen vikend. Pa še uganke za uvod v šolsko delo.

Doma sem kjer je vse mokro, povsod imam jaz močo rad, zato uganeš res lahko, ime je meni……                                       Sem strašnejši kakor osa, bolj kot osa sem strupen, moje želo je kot kosa, imenujem se….                                          Rumeno-črni mali tat, nikoli ne odpira vrat, naravnost k tebi pribrenči, na tvoji hruški obsedi, s strupenim želom te straši.

Navodila za delo najdete tukaj.                  DRU – PPT                in                     UL

ČETRTEK, 14. 5. 2020

Dobro jutro Gašper, Jaka in Ožbej! Za lep začetek dneva si izberi pesem po svojem izboru, zraven zapoj, zapleši in si reci:Rad se imam. Ob 11.00 se ponovno vidimo in slišimo.

Sledi navodilo za delo.

SREDA, 13. 5. 2020

Naj vam današnji dan prinese veeeliiiko lepega. Ob 11.00 se vidimo preko MT. Bi pripravili kakšno šalo za prijeten začetek druženja in seveda dela?

Kaj pa nas čaka danes?                DRU – PPT  (malo počakaj)                 SLJ – PPT

TOREK, 12. 5. 2020

Dober in lep dan, moji fantiči. Včeraj ste se spet odlično odrezali. Kar tako naprej. Za lažji začetek z resnim delom še dva vica.

Trk Jure je s kolesom pridrvel izza vogala in se zaletel v Sabino. Ta je jezno zakričala nanj:
»Ali nisi mogel pozvoniti?!«
»Lahko bi, pa te nisem hotel prestrašiti!«

Tuji jeziki Psa se srečata. Prvi pozdravi: »Hov, hov…«, drugi pa odzdravi: »Mijav, mijav…«
»Kako pa ti govoriš?« se čudi prvi pes.
»Obiskujem tečaj tujih jezikov pa malo vadim,« se pohvali.

Navodila za delo so tukaj.      SLJ – PPT    LUM- Za LUM sem vam navodila poslala na Viber, ker datoteke kar ne morem naložiti v spletno učilnico.

PONEDELJEK, 11. 5. 2020

Dobro jutro, moji fantje. Pa je spet ponedeljek. Upam, da ste vikend izkoristili za sprehode in izlete v naravo ter si nabrali novih moči za delo. V petek ste imenitno sodelovali na videokonferenci. Pohvala gre prav vsem. Hvala. Danes ob 10.00 se vidimo.

Pa še navodilo za delo.     SLJ – PPT

Objem, Zinka

PETEK, 8. 5. 2020

Dobro jutro! Pa je spet petek. Moram vas pohvaliti, ker tako pridno sodelujete na naših srečanjih. Danes ob 10.00 se spet vidimo.Kdo bo pa naš gost?           Še en vic, potem pa veselo na delo.      

Bližnjica  »Včeraj smo tekli kros in postal sem rekorder. Tisoč metrov sem pretekel v eni minuti!« se hvali Marjan. »Nemogoče!« mu ne verjame Peter. »V minuti pa nisi mogel preteči kilometra!« »Pa sem! Poznam namreč bližnjico!«

Navodila za delo najdete TUKAJ.               DRU – PPT                  NIT – PPT

ČETRTEK, 7. 5. 2020

Dobro jutro! Danes se bomo zopet videli. Še nekaj za smeh in dobro voljo.                                                                      Odlično pet »Vedno sem bil dober v matematiki, v šoli sem dobival same petke,« pravi Tadej. »Tudi jaz, vendar sem moral biti za petko petkrat vprašan!« mu odvrne Marko.                                                                                                                                  
Kolo Ura telesne vzgoje. Vsi učenci ležijo na hrbtu in vozijo kolo. Učitelj vpraša Luka:
»Luka, kaj pa je s teboj? Zakaj samo ležiš in nič ne delaš z nogami?«
»Peljem se s kolesom po klancu navzdol.«

Sedaj pa k DELU.    Povezava  PLOSCINA PRAVOKOTNIKA    in        vprasalnik.

SREDA, 6. 5. 2020

Preljubi Svet Lenart, kako si ti lep, kdor tega ne vidi, gotovo je slep. Majhno imaš šolo, pa malo otrok, so čili in zdravi, pa delavnih rok. Ta pesem me spremlja, odkar smo začeli s poukom na daljavo. Ja, pogrešam vas. Vedno pravim, da so to “moji otroci.” Zapojte si pesem in si polepšajte dan. Kmalu se vidimo.

Sedaj pa k pouku. Vsa navodila za delo so TUKAJ.                   Pa še UL.

TOREK, 5. 5. 2020

Dobro jutro, moji petučki! Kako ste začeli z delom po počitnicah? Če boste imeli kakršnekoli težave, me kar pokličite.

Sedaj pa še nekaj misli o maju. Mesec maj je mesec ljubezni. Staro slovensko ime za mesec maj je veliki traven, kar pomeni, da gre za mesec, ko trava raste. Poleg velikega travna je mesec maj znan tudi kot majnik, cvetnar, rožni mesec. Pa še dva pregovora o maju. Če je maja dosti dežja, v jeseni bo dosti blaga. Hladen majnik ti gotovo da dosti slame in sena.

Pa še NAVODILO ZA DELO.

 

PONEDELJEK, 4. 5. 2020

Dobro jutro in lep dan!

Po praznično počitniškem tednu smo se ponovno vrnili v šolo. Vreme nam je bilo naklonjeno in upam, da ste ga izkoristili za sprehode, kolesarjenje, družabne igre ter vse tisto, kar radi počnete. Ponovno se bomo videli preko Microsoft Teamsov. Zelo vesela sem vaših fotografij, zato vas prosim, da mi jih še naprej tako pridno pošiljate.

Sedaj pa še en vic o Janezku. Janezek je imel za domačo nalogo, da nariše kravo in travo. V šolo je prinesel prazen list. Učiteljica ga je vprašala: «Janezek, kje imaš pa ti nalogo?« Z nasmejanim obrazom ji je odgovoril: »Krava je pojedla travo, krava pa je odšla.«

Sedaj pa na resno delo. Vse potrebno za delo imate napisano v NAVODILIH. Pa še nekaj povezav, da ne bo težav z odpiranjem.                DRU – UL                           MATOBSEG KVADRATA                                      NIT – UL

Lep teden, Zinka

PETEK, 24. 4. 2020

Pozdravljeni, danes boste imeli tehniški dan. Vsa navodila so v priponki. Sporočite mi, kako ste se imeli.

Čez praznike uživajte sto na uro, veliko se igrajte, smejte, delajte stvari, ki vas veselijo.

Lep pozdrav, Zinka

ČETRTEK, 23. 4. 2020

Dobro jutro! Pa je že spet četrtek in mimogrede bo konec šestega tedna pouka na daljavo. Jutri imate  dan dejavnosti. Bodite ustvarjalni in mi ponovno pošljite kakšno vašo umetnijo. Nekateri ste me že včeraj razveselili s portreti v naravi. Hvala. Pa še uganki.

Od jutra do noči hiti, hiti, hiti. Spušča s cveta se na cvet in nabira sladki … (dem)                                                             Pisana krila se v soncu bleščijo, ko se po zraku lovijo. Pisana krila se v soncu bleščijo, ko se na rože spustijo.

Sedaj pa še k RESNEMU DELU.         OBSEG PRAVOKOTNIKA

 

SREDA, 22. 4. 2020

Dobro jutro! Danes ima rojstni dan… Le kdo, le kaj?

ZEMLJA PRAZNUJE – KAJ NAJ JI DAMO, SAJ NJENIH MISLI SPLOH NE POZNAMO? DAJMO JI PESEM – NAŠO ZDRAVLJICO,
IN VELIKANSKO SLADKO POTICO. VSA TA DARILA JE ODKLONILA IN NAS LJUBEČE NAGOVORILA: »DAJEM VAM HRANO ZA PREŽIVETJE, ŠIRNA PROSTRANSTVA, ZRAK IN ZAVETJE. VSAK, KI ZASTRUPLJA MOJ ČUDEŽNI VRT, SEBE IN MENE OBSODI NA SMRT!«

Sledijo NAVODILA ZA DELO. Pri delu si pomagaj še z naslednjimi povezavami.        SLJ – UL    MAT OBSEG

 

TOREK, 21. 4. 2020

Danes vas za dobro jutro čakata dva vica o šoli. Pa ne pozabite na včerajšnjo pesem Prijatelj. Kmalu se vidimo.

V šoli govore o sanjah. Tonček pripoveduje:
»Sanjalo se mi je, da sem se učil matematiko in da sem potem dobil odlično. Kaj naj bi to pomenilo?«
»Da si med spanjem pametnejši.«

V šoli se Janezek uči sklanjatve. Učiteljica ga vpraša: »Kako se sklanja dedek?« Janezek: »Ja … brez kozmodiska težko.«

Današnje NAVODILO ZA DELO.

Pri LUM pa imaš danes posebno nalogo. V naravi poišči kamenčke različnih oblik in velikosti.

Iz njih sestavi kip. Kamenčke lahko zlepiš skupaj z močnim lepilom.

Če te možnosti nimaš, jih razporedi tako, da dobiš izbočen relief (relief je v LUM vse, kar na je na podlagi izbočeno- prilepljeno na podlago, ali pa izdolbljeno- na primer iz gline).

Motiv si izberi sam. Kip ali obliko lahko pobarvaš z barvami, ki jih imaš na voljo ali pa kar s flomastri, če boš izbral svetle kamenčke. Če želiš, lahko izdelek pošlješ učiteljici Tanji.

 

PONEDELJEK, 20. 4. 2020

Dobro jutro, fantje. Naj vas tale misel spremlja v dneh, ko se ne moremo družiti s prijatelji. Kamorkoli gremo, vzamemo prijatelje s sabo – in si govorimo: kako bi jim bilo to všeč; tole si moram zapomniti, da bom znal opisat; ko bi bili zdajle z mano ob tem razgledu, tem kosilu, tej mali pustolovščini. (P. Brown)

https://www.youtube.com/watch?v=sbBEm7emSao

Pa še NAVODILO ZA DELO.      Še nekaj se skriva – PRIKAZI.

.

PETEK, 17. 4. 2020

Lepo jutro, lep dan vam želi nekdo, ki pogreša vas močno.

Sedaj pa še nekaj pregovorov za mesec april. Ko se bomo ponovno srečali, mi boste povedali, če kaj od tega drži.

Sončen je april in suh, bo maj za lepo vreme gluh. Slana v aprilu je bolj nevarna kot poletna toča in suša soparna. Če se aprila vreme smeje, se bo kisalo kasneje. Če malega travna toplo dežuje, rodovitno leto oznanjuje.

Pa je zopet petek. Ja, manjka še NAVODILO za delo. Še UL.      Kmalu se vidimo.

ČETRTEK, 16. 4. 2020

Dobro jutro Gašper, Ožbej, Jaka!    Noben dan ne sme biti tako dolgočasen, da se ne bi v njem in v nas dogajalo nekaj čudovitega, recimo kar čudežnega. (A. Trstenjak)                                                                                                                   Pa še pesem za današnji dan in dneve, ki prihajajo.  https://www.youtube.com/watch?v=xwoPJ-uElzo

Sedaj se pa pogumno lotite dela. Če bodo kje težave, mi prosim  sporočite in se bomo pomenili. Vse potrebno za delo pa najdete v NAVODILIH.

SREDA, 15. 4. 2020

Jaka, Gašper, Ožbej, pa ste zakorakali na sredino tedna. Včerajšnji dan je bil bolj mrzel in verjetno se niste prav dolgo zadrževali zunaj. Kaj pa vam prinaša današnji dan? Nekaj novosti, nekaj ponavljanja,vaje za krepitev telesa … Kako pa napredujete z branjem knjig za bralno značko? Je kdo pripravljen na poročanje? Sporočite mi. Z veseljem vas pričakujem.

Pa smo zopet pri pouku. Kaj morate postoriti, imate zapisano v NAVODILIH.

Pri družbi ponovi snov prejšnje ure s povezavo  V SLOVENIJI ZIVIJO           Reši UL in ga prilepi v zvezek.

 

TOREK, 14. 4. 2020

Dragi učenci! Velikonočni prazniki so kar malo prehitro minili. Se strinjate z mano? Upam, da ste jih lepo preživeli s svojimi domačimi. Lepo vreme vas je verjetno kar vabilo na sprehode v okolico vaših domov,  v bližnje kotičke neokrnjene narave.  Letos se v šoli ne bomo mogli pirhati.  Ali se je kdo od vas pirhal doma? Nekateri ste mi poslali fotografije pirhov, pa tudi, kako ste pekli potico. Hvala vam. Zakorakali smo že v peti teden pouka na daljavo. Ne morem verjeti, da že toliko časa šola sameva. Mi pa smo se že videli in se bomo še preko računalnikov. Težko pa čakam dan, ko se bomo v šoli zjutraj pozdravili, si pogledali v oči, se drug drugemu nasmejali in si povedali veliko zanimivih stvari. Sedaj pa veselo na delo.

LUM: Ustvarjaj na temo pomladi. Navodila so tu: Navodila za izdelavo štampiljk.

Moji petučki. Kaj boste danes delali pri urah SLJ, MAT in GUM imate napisano v NAVODILIH.

PETEK, 10. 4. 2020

Dragi učenci! Danes imate kulturni dan. Ogledali si boste lutkovno predstavo Ostržek. VSA NAVODILA NAJDETE TU.

Vam in vašim domačim želim vesele velikonočne praznike, pa veliko pirhov.

ČETRTEK, 9.4. 2020

Dobro jutro! Prav kmalu se bomo videli na našem srečanju preko Teamsov. Komaj čakam, da vas vidim in se pogovorimo o vsakdanjih in seveda šolskih stvareh. Pripravite vprašanja, Gašper in Ožbej pa …

NAVODILO ZA DELO      Pa še povezava.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=pri%C5%A1la+bo+pomlad

SREDA, 8. 4. 2020

Dobro jutro, petučki. Danes vas na povezavi čaka eno presenečenje. Vesela bi bila, če bi vas nekdo posnel in bi mi posnetek poslali. Menim, da bo kar nekaj smeha. Povabite koga od domačih zraven. Uživajte.

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=I1XEVPhPIt9TaqY4ZOBWfw3Q

SLJ: Še kar smo pri rožicah, rastlinah. Kaj pa nas čaka v navodilih?  PREDSTAVITEV RASTLINE

MAT: Na povezavi si oglejte predstavitev.     Še prej pa odprite zavihek  PROSTORNINA                                                            https://www.slideserve.com/lilly/merjenje-prostornina  V desnem spodnjem kotu povečaj čez cel zaslon, premikaj z desno puščico naprej.

ŠPO: Pripravite spinner ali pa vrtavko. Še ni dolgo od tega, ko ste s spinnerji delali različne trike. Danes pa vas čaka   Spinner vadba

DRU: Pa ste prišli do zadnje ure. Danes imate kar nekaj predstavitev. Obljubim, jutri jih bo manj. V_Sloveniji_zivijo.              Pa še navodilo.

TOREK, 7. 4. 2020

Po vaših fotografijah in zapisih sklepam, da vam je bil včerajšnji športni dan zares všeč. Kako ste bili zagnani. Nekateri ste k športanju povabili tudi domače. Bravo. Nekaj vaj sem naredila tudi sama in moram priznati, da sem uživala.

MAT: Danes zaključujemo s časom. Vsa navodila so zapisana v ČAS_PON_UTR.

GUM: Ta luštna z Gorenjske      Klikni na  Ta lustna z Gorenjske

 https://www.youtube.com/watch?v=89P_vkhk6Q0    

SLJ: Kako lepo je v naravi. Vse je že v polnem razcvetu. Pa kakšne barve cvetov lahko opazimo pri cvetlicah.                  Odpri navodilo za delo.  OPIS RASTLINE

LUM: Kmalu bo velika noč! Naredi dekoracijo iz kartona. Izstrizi ga v obliki velikonočnih pirhov. Naredi luknjice na vrh pirhov. Te pirhke potem po želji zapolni z vzorci. Pirhe lahko pobarvaš. Če bi rad še malo ustvaral, uporabi materiale, ki jih imaš doma. Na pirhe lahko na primer kaj nalepiš (volno, kose barvnega papirja…). Lahko si pomagaš tudi z materiali, ki jih najdeš v gozdu. Na koncu skozi luknjico na vrhu zaveži vrvico, da bo nastala zanka. Tako boš lahko pirhe kam obesil.

Zanimivo bo izgledalo, če kje najdeš kakšne vejice mačice in jih daš v vazo, nanje pa obesiš pirhe. Je pa to le ideja. 🙂

PONEDELJEK, 6. 4. 2020

Dragi učenci in starši!

V ponedeljek, 6. 4. 2020, bomo imeli športni dan. Vsa navodila za izvedbo športnega dne si lahko preberete na spletni strani matične šole pod OBVESTILA.

PETEK, 3. 4. 2020:

Dobro jutro! Pa je spet petek. Za nami je tretji teden pouka na daljavo. Teden, ki je bil pester tako vremensko kot učno. Sonce, dež, sneg. Koliko novega ste spoznali pri posameznih predmetih. Moram vas pohvaliti. Res ste pridno delali in pošiljali izdelke. Hvala tudi vašim staršem za pomoč. Jutri ob 11.00 se vidimo preko … To bo veselo. Komaj čakam vaših zvedavih pogledov, nasmehov in toplih besed.

V naslednjem tednu pa vas čaka presenečenje. Le kaj bo? Ne smem vam izdati – PSSST. Povem vam samo toliko, da bo prijetno. Želim vam lep in miren vikend.

GOS: Nadaljujete z delom, ki ste ga začeli v sredo pri SLJ. Ekonomsko propagandno besedilo smo povezali s temo Potrošnik in oglasi pri GOS. V zvezek oblikujte oglas. Izbirajte med športnimi copati, trenirko in košarkarsko žogo. Predmet narišite in zraven dopišite vse naj, naj lastnosti, ki bodo pritegnile kupca. Oglas mora biti lično izdelan. Potrudite se, da bo kupcev čim več. Izdelek mi pošljite po e-pošti v pogled.

NIT: Zadnjo uro ste dobili navodilo za dve uri. Če še niste naredili, dokončajte danes.

DRU: Oglejte si predstavitev Kako je organizirana država Slovenjia       Pa še UL.

VŠ: Prebirajte članke iz Vesele šole. Glede tekmovanje ni še nič znanega.

Pa še Rešitve_čas.

ČETRTEK, 2. 4. 2020

Dragi moji fantje! Način, kako začnete dan, je zelo pomemben. Vsako jutro vstanite veseli in to navdušenje vas bo dvigalo ves dan. Danes je svetovni dan pravljice. Povabite k branju pravljic vaše starše. Ko ste bili majhni, so vam pravljice brali starši. Danes pa pravljico staršem preberite vi. Popeljite jih v svet otroštva, v svet sanj, razigranosti, veselja, sproščenosti, …  Zato starši, pustimo otrokom njihov svet. Dovolimo jim biti tisto, kar si želijo. Dovolimo jim imeti sanje in dovolimo jim sanjati.

SLJ – 2 uri: Pouk slovenščine bo pravljično naravnan. Vam je tale pravljičar kaj znan?  HANS CHRISTIAN ANDERSEN

ŠPO: Kje boste izvajali naslednje vaje, se odločite sami. Izvajajte jih čim bolj pravilno, pa seveda z dobro voljo. Pa na sproščanje in pitje vode ne pozabite.                  Krožna vadba

NIT: Po napornem delu in telovadbi se prileže dobra hrana. Kaj pa, če je hrane preveč? O tem boš izvedel v naslednjem zapisu. KAJ IN KOLIKO POJESTI

MAT: Še vedno smo pri času. Danes boste delili in množili časovne merske enote. Joj, že spet ena priponka.     ČAS_DELIMO_MNOŽIMO

RU: Pa je zadnja ura pouka. Prosite starše, naj se malo odpočijejo od dela. Prijetno naj se namestijo, vi pa jim preberite pravljico za lahko noč.

Lep pozdrav z Lenarta,

učiteljica Zinka

 

 

 

SREDA, 1. 4. 2020

Učenci, lep pozdrav z Lenarta. Ker imam doma težave z internetno povezavo, sem se odpravila na hrib nad Lušo. Saj veste v katero stavbo, a ne.

Pa smo zakorakali v četrti mesec v letu. Danes je prav poseben dan. Bodite pozorni, da vas kdo ne nasmoli, potegne za nos. Je dan norčavosti, ko bodo šale in potegavščine prežale na nas za vsakim vogalom. Dan norčavosti menda izvira s francoskega dvora iz 18. stoletja, ko naj bi dvorni norec nasmolil kralja Ludvika XIV. Če vam bo koga uspelo potegniti za nos, mi sporočite. Bodite dobre volje, pridno primite za delo in upajte, da se čim prej vidimo v šoli.

SLJ: Koliko reklam, oglasov dnevno preži na nas. Ja, prav hitro nas zavedejo. Ati, jaz bi pa tole kolo. Poglej, kako ga hvalijo. Danes boste podrobneje spoznali EKONOMSKO PROPAGANDNO SPOROČILO.

MAT: Nadaljujemo s časom. ODŠTEVANJE_ČAS

ŠPO: Vreme bo lepo, zato pojdite ven. S seboj povabite koga od domačih. Igrajte se igre naših dedkov in babic. IGRE

DRU: Za začetek si poglej film, ki ga imaš na povezavi. Naj bo presenečenje.     https://www.youtube.com/watch?v=i0ANXWx9oG4     Sedaj pa poglej, kaj se skriva pod naslovom  SAMOSTOJNA SLOVENIJA.                             Na koncu si oglej še en posnetek – Infodrom – Slovenija         https://www.youtube.com/watch?v=XVAAHfHMz

 

TOREK, 31. 3. 2020

Moji petučki, komaj čakam, da vas vidim. Verjetno so vam starši povedali veselo novico. Pustimo se presenetiti. Bomo jutri katero več rekli. Jeee, po več kot dveh tednih si bomo pogledali v oči, se nasmejali, pa …

SLJ: Počasi zaključujemo s telefonskim imenikom. Vam je uspelo rešiti zastavljene naloge? V navodilih za delo se skrivata dve pomembni številki. Dobro si zapomni, kdaj ju uporabljamo in kaj pri tem upoštevamo. TELEFONSKI IMENIK_ KLIC

MAT: Čas, čas. Pa je konec meseca. Kam tako hitimo? Zadnjo uro ste pretvarjali časovne merske enote, danes pa jih boste seštevali. Tudi to boste zmogli. Podrobna navodila za seštevanje časovnih merskih enot imate zapisana v prilogi. Kar pogumno. SESTEVAMO

GUM: Pouk glasbene umetnosti bo danes potekal nekoliko drugače. Učitelj Gorazd vam je pripravil presenečenje. GUM_navodila za delo Sedaj pa se pogumno lotite dela. Kaj se skriva tu v bližini? GUM_melodija   Pa še spremljava – za prvi del.                                          

.Zapoj Šuštarski most

in Mojčino pesem.

 

LUM: S svinčnikom ali flomastrom nariši zanimiva oblačila. Razmisli malo o književnih osebah iz različnih časov, ki imajo različne navade. Kakšna oblačila so imele te osebe? Zdaj boš samo RISAL- torej naredi obris s črto, ne barvaj.

Ko končaš z risanjem, si pripravi palčke za ušesa in različne barve, približno tako:

S pomočjo palčk poskusi narisanim oblačilom prikazati TEKSTURO– kakšna si predstavljaš da so, ko jih potipamo? Na oblačila lahko narediš s palčkami različne VZORCE iz ČRT IN PIK.

Upam, da imaš kakšne tempere ali vodene barvice pri sebi, da boš lahko ustvarjal na ta način. Če ne, uporabi flomastre.

Ko končaš, lahko oblačila še enkrat prevlečeš s  temnim flomastrom, da jih bo obrobljala čista linija.

PONEDELJEK, 30. 3. 2020

Pozdravljeni, Jaka, Ožbej in Gašper!

Že dolgo se nismo videli. Upam, da ste zdravi in se imate lepo. Verjamem, da že pogrešate sošolce.

Če v prostem času ne veste, kaj bi počeli, poglejte v zavihek podaljšanega bivanja, kjer boste zagotovo dobili kakšno dobro idejo in spodbudo. Lahko tudi zavrtite kolo sreče.

In še nekaj vam prišepnem: prav kmalu boste lahko tudi vi objavili kakšno svojo fotografijo ali izdelek, pozdrav… za  učence in učiteljice na PŠ Sv. Lenart. Tako bomo bolj povezani med seboj.

Vsem trem, ki ste v teh dneh praznovali rojstni dan ali ga še boste, pa voščim VSE NAJBOLJŠE!  🙂

Lepo vas pozdravljam,

učiteljica Martina

****************************

Imeli smo čudovit konec tedna. Sama sem se vsak dan odpravila na sprehod za hišo, odkrivala nove potke, potočke, poslušala petje ptic, opazovala brstenje grmov in lepote pomladanskih cvetic. Bilo je tiho, mirno, a zelo pomirjajoče. Pred domačo hišo so me obiskali martinčki, ki so že čisto udomačeni. Na vsake toliko časa sem pomislila tudi na vas, dragi moji fantiči. Priznam, kar pošteno dolgčas mi je že po vas. Prikličem si vas v spomin in za nekaj časa imam vašo sliko v glavi. Mogoče se bomo ta teden kaj videli. Prav kmalu boste izvedeli, kako bo to možno izpeljati. Malo nestrpnosti ni odveč, kajne. Vesela bi bila, če bi mi napisali kaj o sebi. –  Kaj delate? Kako poteka vaš delovni dan? Se greste doma kakšne igre? Kako ste zadovoljni s poukom na daljavo? Kaj novega ustvarjate? …  Naj bo teden, ki prihaja, poln radosti, veselja in delovne zagnanosti. Srečno.

DRU: Začnite z … REŠITVE. Še danes boste ponavljali in utrjevali snov obsredozemskega sveta. Tokrat boste delali z zemljevidom. OB_ZEMLJEVID Prosi starše, če ti lahko natisnejo UL zemljevid. Prilepi ga v zvezek za DRU.

SLJ: Nadaljujete s telefonskim imenikom. Vsa navodila za delo imete v TI_NADALJEVANJE. Fantje, se kdaj pokličete?

NIT: Še nekaj za nazaj rešitve. Kaj ste danes dobrega zajtrkovali? Pa mogoče veste, kako je ta hrana potovala po vašem telesu? Malo razmislite, potem pa klik na https://4d.rtvslo.si/arhiv/od-popka-do-zobka/174532587   O potovanju hrane še malo drugače. KAJ SE DOGAJA S HRANO    Sedaj pa še UL_POT HRANE.

ŠPO: Današnje vreme pa ni najbolj primerno za šport na prostem. Poiščtei primeren kotiček v domači hiši in se razmigajte.    LOV ZA

MAT: Iz sobote na nedeljo smo prešli na poletni čas. Ure smo premaknili za eno uro naprej. Ste biil v nedeljo kaj bolj zaspani, ker ste spali eno uro manj? V DZ smo malo preskočili obseg likov. Brez skrbi, tudi z obsegom se bomo še srečali. Prehajamo na čas. Navodila za delo imate napisana v priponki ČAS.

Pa ste prišli do konca. Odpočijte se, malo potelovadite, pa na mamine dobrote na pozabite.

PETEK, 27. 3. 2020

Pa je konec že drugega tedna pouka na daljavo. Zunaj sneg in mraz, učenec Ožbej pa je pripravil čudovito predstavitev s svojega pohoda. Oglejte si jo, pa še domače povabite zraven. Naj vam te zares lepe fotografije polepšajo dan in konec tedna. LEPOTE NARAVE Fantje, vesela sem vaših sporočil in fotografij. Še danes boste “sedli v šolske klopi”, potem pa dva dni zasluženega oddiha.

GOS: V tem času se je naše nakupovanje kar pošteno ustavilo. Nakupe pa zato moramo še bolj načrtovati.

NAČRTOVANJE NAKUPOV

NIT: Ste že zajtrkovali? Čas za obroke si je treba vzeti. Kakšna pa mora biti naša prehrana, pa boste izvedeli v …..

PRILOGI

DRU:  Na morje še nekaj časa ne bomo šli. Tja te bo popeljal UL. Če je možno, ga stikaj in prilepi v zvezek za DRU. Rešitve boste dobili v ponedeljek. https://ucilnica.os-smartnolitija.si/mod/resource/view.php?id=9779&forceview=1 

VŠ: Bravo fantje, uvrstili ste se na državno tekmovanje. Pokazali ste veliko znanja. Bo pa treba še pošteno vaditi. Kako bo s tekmovanjem, se še nič ne ve. Danes pojdite še na povezavo. Temo izberite sami.     http://ucnepoti.veselasola.net/

ČETRTEK, 26. 3. 2020

Dobro jutro, dober dan! Kdo od vas je še zaspan? Pretegnite se, se nasmejte, si pomežiknite, si pomahajte. Poglejte se v ogledalo in si recite: Rad se imam, sem enkraten, neponovljiv. Zopet vas čakajo nove naloge. Pogumno se jih lotite. Pa s kakšno fotografijo, izdelkom me razveselite.

SLJ – 2 uri: Obravnava besedila Slavko Pregl: Nič več mamin sinek

ŠPO: Po tejle slovenščini vam pa že pripada malo telovadbe. Pošteno se razmigajte, pa na vodo, sok in sadje ne pozabite. TELOVADIMO

NIT: VODA KOT ŽIVLJENJSKI PROSTOR

Pri prejšnji učni uri ste spoznali razlike med kopenskimi in vodnimi živalmi in rastlinami. Danes pa boste malo pobrskali po knjigah, spletnih straneh, mogoče koga kaj vprašali in naloge na učnem listu boste uspešno rešili. Imate pa že kar nekaj znanja, zato najprej dobro premislite – odgovor na vprašanje boste dobili sami. Učni list lahko natisnete in prilepite v zvezek ali pa razpredelnico z nalogami prepišete v zvezek in rešite. Lepo prosim, če mi rešene naloge pošljete po mailu do ponedeljka.   PRIMERJAVA RASTLIN

MAT: Včeraj ste snov o simetriji utrjevali in poglabljali preko interaktivnih vaj. Danes pa boste več delali v zvezke. V zvezek za matematiko napišite naslov Utrjevanje simetrije ter dan in datum. S pomočjo ravnila – šablone v zvezek nariši kvadrat, šestkotnik, trikotnik, krog in štirikotnik. Likom z ravnilom in rdečo barvico narišite vse možne simetrale. Če boste imeli težave, lik izrežite iz papirja in ga prepogibajte.

Ko boste to naredili, odprite DZ na strani 54 in 55 in rešite naloge. Bodite pozorni pri premikih in vrtenju likov, vzorcev, … S pomočjo rešitev preveri uspešnost svojega dela.

GUM: Ostali smo na …        PRIMORSKA

SREDA, 25. 3. 2020

Dobro jutro, moji fantje! Prebudili ste se v nov dan, v pomladni dan, ki pa je žal bolj mrzel. Zato pa je bolj toplo pri vas doma, v vaših družinah, kjer skupaj preživljate cele dneve. Naj vam bosta sreča in zdravje naklonjena.

Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad. Sreča je, ko se delo dobro opravi. In ko imaš nekoga rad. (T. Pavček)

Pa ne pozabite mamici zapeti pesem. https://www.youtube.com/watch?v=jOjLNcdP4bo

Opomba: V zvezek vedno poleg naslova napiši še dan in datum.

SLJ: Tema današnje nove snovi je Telefonski imenik

MAT: Preveri rezultate včerajšnjih nalog. Danes se boste ponovno srečali s simetrijo. Ura bo potekala nekoliko drugače. Na spletu boste na povezavi ponovili in nadgradili že znano snov.   http://www.iucbeniki.si/mat5/701/index.html  Ko boste odprli povezavo, pojdite na vrhu na STRANI in postopno rešujete naloge: simetralne oblike, simetrale 1, simetrale 2, ustvarjam simetrične slike in povzetek. Pri delu ne hiti, pozorno beri navodila.

Nato v zvezek za matematiko napišite naslov Simetrija.

V naravi najdemo veliko simetričnih oblik. V zvezek narištei dve simetrični obliki iz narave. Posamezni obliki narišite simetrale z ravnilom in zeleno barvo. Pri risanju simetričnih oblik vam je lahko v pomoč tudi ogledalo. Spomnite se, kako ste delali v šoli.

Z rdečo barvico prepiši zapis. Oblika, ki jo lahko prepognemo tako, da dela drug drugega pokrivata, je simetrična. Črta, vzdolž katere obliko tako prepognemo, je simetrala.

ŠPO: Vsa navodila se skrivajo tukaj.

DRU: V ponedeljek ste dobili kar veliko vprašanj pri obravnavi snovi Gospodarstvo v preteklosti in šege. Če kdo izmed vas ni uspel vsega rešiti, naj to dokonča danes.

Dodala sem vam pa še nekaj posebnosti obsredozemskega sveta. V učbeniku na strani 66 si oglejte staro primorsko hišo v Štanjelu. V zvezek napiši naslov Primorska hiša.  Prepiši spodnji zapis in nariši primorsko hišo.

Primorska hiša je zgrajena iz kamna. Ima majhna in ozka okna, da je poleti hladno, pozimi pa so toplotne izgube manjše. Ima kamnito streho, dimnik in pokrito teraso pred vhodom. Ob hiši je še štirna, vodnjak za zajeto kapnico.

 

TOREK, 24. 3. 2020

Dobro jutro, moji trije fantje. Kako ste preživeli včerajšnji dan? Vam je uspelo narediti domače delo? Upam, da ste kljub vetru šli v naravo, se sprostiil in si nabrail novih moči. Čakajo vas nove zadolžitve. Pogumno se jih lotite. Če boste imeli težave, se mi lahko oglasite.

Način in postopek dela za posamezni predmet sta napisana v navodilih za delo. navodila za delo

MAT: Utrjevanje in ponavljanje snovi.

GUM: Pesem ostane skrivnost. Zakaj? Preberi v navodilih za delo.povezava https://www.youtube.com/watch?v=jOjLNcdP4bo

SLJ: Definicija pojma – nadaljevanje  učni list                  rešitve

KID: Izdelava MANDALE. Za pomoč so ti povezave na spletni strani.

https://ucilnice.arnes.si/pluginfile.php/1732336/mod_resource/content/4/Mandale%20iz%20naravnih%20materialov.pdf

http://www.blanshcreations.com/files/KALIRIA/AKTIVNOSTI/MANDALA_IZ_NARAVNIH_MATERIALOV.pdf

LUM: Risanje s svinčnikom. Mandalo, ki si jo naredil iz naravnih materialov nariši s svinčnikom. Če si jo naredil v naravi, lahko rišeš zunaj- najprej narediš skico, potem pa jo bolj natančno narišeš kje za mizo. Mandalo lahko tudi fotografiraš in potem narišeš. Ne pozabi na senčenje, v risbo pa vključi tudi majhne podrobnosti.

PONEDELJEK, 23. 3. 2020

Življenje je čudovita možnost, ki nam je dana s trenutkom, ko se rodimo. Sprejeti smo v svet, ki je sprva toplo naročje, tudi sredi noči in vso noč, če ga potrebuješ; varno zavetje, kamor se vračaš po nasvet in zaupanje; vse tisto, ki poleg hrane in obleke najbolj potrebuješ. Naj te ne skrbi. Vedno je kje kdo, ki čaka, da te pospremi v življenje.

Ožbej, Jaka, Gašper – nov teden, novi izzivi, nova pričakovanja. Vse lepo v tednu, ki prihaja.

Vse potrebno za delo pri posameznem predmetu je napisano v navodilih za delo.      navodilo za delo

DRU: Gospodarstvo v preteklosti in šege    učni list              rešitve

SLJ: Definicija pojma  rešitve

NIT: Živali in rastline, ki živijo v vodi, se razlikujejo od tistih na kopnem. učni list z rešitvami    Učnega lista ti ni treba tiskati. Lahko  prepišeš v zvezek in rešiš.

ŠPO: Sprehod in tek v naravi.

MAT: Neenačbe Natančno si oglej navodila za delo.

 

 

 

 

PETEK, 20. 3. 2020

Petek, zadnji delavni dan prvega tedna v drugačni obliki učenja kot smo ga bili navajeni. S skupnimi močmi, z voljo in spodbudami smo našli skupno pot in dosegli zastavljeni cilj. Pred vami so spet nove naloge. Verjamem, da jih boste uspešno rešili. Med delom si vzemite čas za sprostitev. Sonce nas vabi v naravo. Naužijte se svežega zraka in pojdite v gozd za hišo, uživajte sadje in zelenjavo. Zdravi ostanite. Soboto in nedeljo pa čim lepše preživite s svojimi domačimi.

navodila

GOS: Potek dela je zapisan v navodilih.

DRU: Obsredozemske pokrajine v notranjosti. Postopek dela je napisan v navodilih, dodajam pa dva učna lista. učni list

rešitve

NIT: Vsa živa bitja potrebujejo kisik –  glej navodila. učni list        rešitev

VŠ:   V zadnji številki PILa je bila veselošolska tema BOMBAŽ. Svoje znanje utrjuj preko spleta.

  http://ucnepoti.veselasola.net/razred46/bombaz               

Pa še za konec. Zapri oči in razmisli, kaj si v tem tednu vse delal. Pogovori se z atijem, mamico.   

ČETRTEK, 19. 3. 2020

Jaka, Gašper, Ožbej, želim vam lep in miren dan. Kako si razdelite dan, da opravite vse šolske zadolžitve in imate čas tudi za druge dejavnosti?

Še ena lepa misel.

Nihče drug ni tak kot si ti. Edinstven si, enkraten, izviren in neponovljiv.

Ne boš verjel, ampak na vse veke nihče ne bo tak kot si ti.   (P. Bosmans)

SLJ – 2 uri: Danes se boste seznanili z novo pesmijo. To bo pesem Daneta Zajca HIŠA. učni list Pesem pozorno preberite dvakrat, trikrat, nato pa tiho odgovorite na zastavljena vprašanja. Dobro si oglejte razlago manj znanih besed. Na učnem listu imate dane tri naloge. Prostovoljno si izberi eno in jo reši po danih navodilih. Listov vam ni treba tiskati. Odločite se sami. Pesem boste našli tudi v vaših berilih, pomagajte si s kazalom. V zvezek za SLJ (prava stran) napištei dan in datum, avtorja in naslov pesmi. Prepišite navodilo za delo, razmislite o čem boste pisali, nato pa… Pogumno.   učni list

ŠPO: Sprehod in tek v naravi. Preskakuj naravne ovire, splezaj na manjše drevo, poskakuj po eni, drugi nogi, naredi 20 sonožnih poskokov, 10 sklec, teci 10 min pogovornega teka, na travniku 5 krat skoči v daljino. Da ti ne bo dolgčas, povabi s seboj sestro, mami, atija. Preizkusite se, kdo bo hitreje pretekel 100 m. Zmagovalci ste vsi.

 MAT: Seznanili in računali boste z NEENAČBAMI. Vsa navodila za delo in razlago nove snovi boste našli v priloženem učnem listu.         učni list   Naloge najprej reši sam, šele nato se posluži rešitev.

NIT:  Odpri učbenik na strani 61 ter z razmislekom preberi temo Voda potuje skozi telo in prenaša snovi. Priloga temu je priložen učni list.                                                                                                                                                                           Prepiši naslov in  vprašanja z lista v zvezek za NIT in odgovori na vprašanja. vprašanja Preveri pravilnost odgovorov. rešitev

RU: Prosi starša in sestrici, da se igrate razne družabne igre. Želim vam veliko lepih trenutkov. Če želiš, mi lahko pošlješ kakšno fotografijo. Bom vesela.

SREDA, 18. 3. 2020

Ožbej, Gašper in Jaka, včeraj je bil čudovit sončen dan. Kako ste ga preživeli? Ste imeli kaj težav pri šolskem delu? Bila sem vesela, da smo si izmenjali nekaj spodbudnih besed. Vsakega od vas bi prosila, da vsak dan napiše v zvezek za SLJ nekaj povedi o pouku v domačem okolju (učenje – kdaj in kako, malica, odmor). Ne pozabi napisati dan in datum – to bo tvoj dnevnik.

SLJ Na učnem listu so napisane naloge za bogatenje besednega zaklada. Naloge lahko prepišeš in jih rešiš v zvezek za SLJ (abeceda). Lahko pa prosiš starše, da ti list natisnejo, rešiš naloge, nato pa ga prilepiš v zvezek. V zvezek z rdečo barvo napiši dan in datum, nato prilepi list ali prepiši. Ko boš rešil naloge, vzemi list z rešitvami in preveri pravilnost nalog. učni list

učni list_rešitev

Če boš imel čas in voljo, lahko rešuješ še interaktivne vaje. https://interaktivne-vaje.si/slovenscina_rs/pomenke.html interaktivne vaje

MAT: Dokončaj učni list včerajšnjega dne in preveri pravilnost rezultatov. Vadi dele celote preko interaktivnih vaj. https://interaktivne-vaje.si/matematika/deli_celote/deli_celote_1.html     vaje

DRU: V petek ste dobili prilogo obsredozemskega sveta. Ožbej tudi ti jo imaš v zvezku za družbo, najprej pa prilepi še ostale liste. V zvezek za družbo z velikimi tiskanimi črkami napišite naslov OBSREDOZEMSKI SVET (še dan in datum). Izrežite narisane like in jih nalepite v zvezek za družbo, tako da boste sestavili obsredozemski svet. Pri delu si pomagajte z učbenikom na strani 63 in 67. Poleg Koprskega primorja na dobljenem zamljevidu označite še Kras, Brkine, Vipavsko dolino in Goriška brda. Ne pišite preveliko, pazite na veliko začetnico in bodite pozorni na razporeditev pokrajin. Rešite učni list Ob obali, pomagajte si z zapisom na listu. Če imate težave s tiskanjem, prepiši naloge v zvezek in jih reši. Liste sproti lepite v zvezek.   učni list                                          učni list

ŠPO: Jutri bo lepo vreme. Odpravi se v gozd za hišo. S seboj povabi koga od domačih. Po lahkotnem teku se ustavi, globoko zadihaj in si reci: Rad se imam. Teci naprej, naredi deset poskokov, če kje naletiš na štor, ga petkrat preskoči. Naredi vaje ogrevanja, se sprosti, nato pa pospeši korak proti vrhu bližnjega hriba. Skušaj priti do doma po drugi poti.

 

Učenci Gašper, Ožbej, Jaka prvi dan pouka na daljavo je za nami. Preživeli ste ga v krogu domačih. Med delom se sprostite, pojdite v naravo, prisluhnite pomirjajočim zvokom, veselite se drobnih stvari. Jutrišnji dan vam bo ponovno prinesel nekaj lepega, novega… Tudi čas, ko se boste lahko družili s prijatelji, bo prišel.

TOREK, 17. 3. 2020

SLJ: V zvezek za slovenski jezik (abeceda) napiši z rdečo barvico naslov Protipomenke in sopomenke. Preriši sliko in prepiši zapis z učnega lista. Kar je napisano z rdečo barvo, tudi ti naredi tako. Bodi pozoren na lepopis. V učbeniku na strani 45 natančno preberi zapis. Nato vzemi DZ in rešuj naloge na strani 72, 73 in 74. Ko rešiš naloge, odpri učni list z rešitvami in preveri pravilnost svojih rešitev.      učni list              učni list_rešitev

MAT: Utrjujemo svoje znanje – Na učnem listu imaš naloge različnih težavnostnih stopenj. Če je možno, učni list stiskaj in ga prilepi v zvezek.  Sam se odloči, katero nalogo boš rešil.  Izbrati moraš 8 nalog. Malo pokukaj v šolski zvezek za matematiko. Ko naloge rešiš, s pomočjo rešitev preveriš pravilnost reševanja.  učni list       učni list_rešitev                                           

KID: V priponki so navodila za izdelavo rože. Rabiš papirnati serviet, vrvico in škarje. K izdelovanju lahko povabiš tudi koga od domačih. Rožo shrani, lahko jo komu podariš. Ko se bomo ponovno videli, jo prinesi v šolo.   učni list

GUM: Sestavi štirivrstično pesmico o pomladi in jo zapiši v zvezek za glasbo. Pesmi daj naslov, izmisli si melodijo in jo zapoj domačim. Spremljaj jo s preprostim instrumentom.

Dragi Jaka, Ožbej, Gašper!

Pouk bo sedaj potekal nekoliko drugače kot ste bili vajeni do sedaj. Ne bomo se videli, skupaj ustvarjali, peli, se smejali, tolažili drug drugega… Vsak dan, ko bom na tole stran pisala zadolžitve, se bom spomnila na moje tri “fantiče”. Srečno.

PONEDELJEK, 16. 3. 2020

DRU: GOSPODARSKE IN DRUGE POSEBNOSTI DINARSKOKRAŠKEGA SVETA Preberi snov v učbeniku na strani 60, 61 in 62. V zvezek za DRU prilepi učni list (če ga še nisi ), ki si ga dobil v petek. S pomočjo zapisa v učbeniku odgovori na zastavljena vprašanja.

SLJ: BESEDE – PROTIPOMENKE Pozorno preberi zapis v učbeniku na strani 44. Reši naloge v DZ stran 69, 70, 71.

NIT: VODA ZA RASTLINE IN ŽIVALI Natančno preberi zapis v učbeniku na strani 59 in 60. V zvezek za NIT prilepi učni list in s pomočjo učbenika odgovori na zastavljena vprašanja.

učni list

ŠPO: Ponovi atletsko abecedo in se zavrti ob pesmi Čebelar.

MAT: PISNO MNOŽENJE IN DELJENJE Reši naloge v DZ stran 36 in 37- prva naloga. Pri računanju si pomagaj s šolskim zvezkom.

 

Dostopnost